Jalkineet.net

liukueste

Blogimerkinnät, jotka liittyvät aiheeseen liukueste

Talvikengät

Talvikenkien löytäminen on monille jokavuotinen toimi, tai ne ainakin silloin kannattaa uusia, jos vanhat ovat kuluneet käyttökelvottomiksi eivätkä suutarien tarjoamat palvelut ole ulottuvilla. Talvikenkien uusiminen voi hyvinkin tulla ajankohtaiseksi myös silloin, kun on muutettu uudelle paikkakunnalle. Tämä pieni, mutta mahdollisesti hyvin tärkeä, seikka unohtuu monilta. Maaseutumaisemissa tarvitaan usein toisenlaisia talvikenkiä kuin kaupungeissa.

Miten vähentää liukastumisen todennäköisyyttä?

Otsikko on ehkä vähän tavanomaista otsikkoa omituisempi, mutta aihe on nyt juuri hyvin ajankohtainen. Eri puolilla Suomenmaata tiet ovat jäässä ja erityisesti me jalankulkijat olemme niin sanotusti riskiryhmässä päätyä kipsiin paketoitavaksi. Suomalaisia kaatuu sen verran ahkerasti kunkin talven aikaan, että 50 000 meistä joutuu hakeutumaan sairaalahoitoon. Sen vuoksi onkin ihme, ettei liukastumisen vaaran minimoimisesta ole puhuttu mediassa eikä toreilla enemmän. Tässäpä muutamia tehovinkkejä, joilla voit vähentää merkittävästi liukastumisen todennäköisyyttä.

Liukuesteet (osa 2)

Liukuesteet kenkiin

Tässä liukuestesarjan toisessa osassa kerrotaan tarkemmin siitä, mistä liukuesteitä kenkiin voi löytää. Edellisessä tätä samaa aihepiiriä käsittelevässä blogimerkinnässä, joka on nimeltään Liukuesteet kenkiin, kerrottiin yleisellä tasolla siitä, minkälaisia liukuesteitä jalkineisiin on markkinoilla ja mihin tarkoituksiin. Tässäpä siis täydennystä tähän talviseen, ja liukkaaseen, vuodenaikaan sopivaan blogimerkintään!

Liukuesteet kenkiin

Kuurankukkia

Liukuesteitä on myyty kenkäkaupoissa ja suutareillakin jo vuosikausien ajan. Liukuesteet ovat yleensä erikseen kengänpohjiin kiinnitettäviä kumisia päällysteitä, joissa on liukastumisen estäviä nastoja tai piikkejä. Kenkäjarrut voivat estää luunmurtumia, joten niiden hankkiminen on huolimatta niiden “epätrendikkyydestä” suositeltavaa erityisesti mikäli on tapana saapastella liukkailla, hiekoittamattomilla alueilla. Suomen talvi on tyypillisesti pitkä, joten liukuesteen on kestettävä kulutusta ja kehnoja kelejä.

Mistä tässä on kyse?
Jalkineet.net on blogi kengistä ja jalkineista. Blogissa julkaistaan satunnaista löpinää näistä asioista.