Jalkineet.net

Liukuesteet (osa 2)

Tässä liukuestesarjan toisessa osassa kerrotaan tarkemmin siitä, mistä liukuesteitä kenkiin voi löytää. Edellisessä tätä samaa aihepiiriä käsittelevässä blogimerkinnässä, joka on nimeltään Liukuesteet kenkiin, kerrottiin yleisellä tasolla siitä, minkälaisia liukuesteitä jalkineisiin on markkinoilla ja mihin tarkoituksiin. Tässäpä siis täydennystä tähän talviseen, ja liukkaaseen, vuodenaikaan sopivaan blogimerkintään!

Liukuesteet kenkiin

Halvimmat liukuesteet ovat kumista tai ainakin kumimaisesta materiaalista valmistetut läpyskät, jotka sopivat kenkään kuin kenkään. Huokeimmillaan tällaiset kenkien liukuesteet voi saada neljällä eurolla. Toisaalta hintahaarukan toista ääripäätä edustavat useiden kymmenien eurojen arvoiset liukuesteet, joissa voi olla esimerkiksi vaihdettavat piikit.

Savenmaan nettikauppa myy huokeimpia liukuesteitä 3,9 euron hintaan. Savenmaa kutsuu "halpisliukkareitaan" Otso-merkkisiksi. Ne ovat kengän etuosasta kantapäähän asti venytettävät ja niissä on etuosassa neljä piikkiä ja kantaosassa kaksi piikkiä. Liukuesteen väri on musta ja piikkien väritys keltainen. Otso-liukuesteet on hyväksytty Työterveyslaitoksen fysiikan osastolla. Lisäksi Otson liukuesteet on CE-tarkastettu.

Liukuesteitä on useita eri kokoja ja malleja. Huomaamattomimmat liukuesteet ovat kantapäämallin vaihtoehdot, jotka ovat yleensä väritykseltään mustat ja valmistettu piikkejä lukuun ottamatta kumista tai raakakumimaisesta materiaalista. Piikit on yleensä kovametallista. Kantaliukuesteissä saattaa olla heijastimet. Tämän mallin liukuesteissä on lähes poikkeuksetta säädettävät tarrakiinnitteiset hihnat, joilla kiinnitys kengän pohjaan tapahtuu.

Pedihealth Oy:n nettikaupassa myydään useita laadukkaita, ja niin myös hinnakkaita, liukuesteitä kaikenlaisiin kenkiin. Kotimaisen Devisys–valmistajan kantapäämallin liukuesteet ovat noin 25 euron hintaiset ja niitä myydään L-, M-, S- ja XL-kokoisina. Lisäksi Devisyksen liukuesteisiin on saatavilla nahkaisia jatkoremmejä. Jatkoremmin pituus on noin 7 senttimetriä ja hinta edellä mainitussa nettikaupassa vitosen luokkaa.

Tietoa julkaisusta

Jalkineet.netin Pete julkaisi tämän artikkelin 24.01.2011. Juttu liittyy tavalla tai toisella aiheiseen tai aiheisiin . Klikkaamalla aiheen nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset. Juttua muokattiin 14.08.2011 kello 13:01.

Ritva (4554 päivää sitten)

Luontaispiste verkkokaupassa on Devisys liukuesteitä myytävänä, se on mielestäni ainoa kunnollinen pikakiinnitteinen liukueste, siis helppo ottaa myös pois tarpeen tullen.
Hinta jotain 25 euron luokkaa mutta niillä pärjää kyllä useammankin talven.
tässä linkki kauppaan http://www.luontaispiste.com

Kommentoi juttua
Mistä tässä on kyse?
Jalkineet.net on blogi kengistä ja jalkineista. Blogissa julkaistaan satunnaista löpinää näistä asioista.