Jalkineet.net

Talvikengät

Talvikenkien löytäminen on monille jokavuotinen toimi, tai ne ainakin silloin kannattaa uusia, jos vanhat ovat kuluneet käyttökelvottomiksi eivätkä suutarien tarjoamat palvelut ole ulottuvilla. Talvikenkien uusiminen voi hyvinkin tulla ajankohtaiseksi myös silloin, kun on muutettu uudelle paikkakunnalle. Tämä pieni, mutta mahdollisesti hyvin tärkeä, seikka unohtuu monilta. Maaseutumaisemissa tarvitaan usein toisenlaisia talvikenkiä kuin kaupungeissa.

Teknisesti ajateltuna hyvät talvikengät ovat sellaiset, jotka pitävät jalat kuivina ja lämpiminä, ja jotka pitävät käyttäjänsä pystyssä. Toisaalta viimeksi mainitusta kriteeristä voidaan lipsua asettamalla kenkien pohjiin erilliset liukuesteet.

Teknisen puolen lisäksi yleensä talvikenkien valintaan vaikuttaa myös kenkien ulkonäkö ja hinta. Näiden seikkojen muassa on syytä kiinnittää huomioon kenkien kestävyyteen. Kenkäkaupassa kannattaakin katsella mistä materiaalista talvijalkineet on valmistettu ja miettiä, kestävätkö ne käyttöympäristönsä kolhuja. Suomen talvi panee kengät koville niin kaupungeissa kuin syrjäseuduillakin: kengät joutuvat kylmyydelle, lialle ja loskalle altistumisen lisäksi kestämään maantiesuolan hapatusta.

Kaupungeissa talvikengät naisille voivat olla jopa korolliset, sillä useimpien kaupunkien keskustoissa kadut aurataan hyvin. Esimerkiksi Helsingissä kävelytiet voivat olla jopa täysin sulia kesät talvet. Mikäli kenkien trendikkyys ei ole tärkeysjärjestyksessä korkealla, kestäviksi talvikengiksi voivat sopia vuorelliset maiharit, eli maihinnousukengät.

Tietoa julkaisusta

Jalkineet.netin Pete julkaisi tämän artikkelin 08.10.2011. Juttu liittyy tavalla tai toisella aiheiseen tai aiheisiin , , . Klikkaamalla aiheen nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset. Juttua muokattiin 05.10.2021 kello 01:01.

Kommentoi juttua
Mistä tässä on kyse?
Jalkineet.net on blogi kengistä ja jalkineista. Blogissa julkaistaan satunnaista löpinää näistä asioista.