Jalkineet.net

Korkolaput

Naisten korkokengissä kuluvimmat osat ovat korkolaput. Korkolappujen vaihdattaminen sujuu pikasuutarilla, joita löytyy useimmista kaupungeista ja ostoskeskuksienkin yhteydestä. Korkolappujen kulumista on mahdollista vähentää jonkin verran välttämällä autojen ajamista korkolapullisilla kengillä, koska kengän kantaosa kuluu aina kun kantaosa hankautuu mattoon painettaessa kaasua. Auton kuramatto kannattaa pitää puhtaana jos ajamista ei voi välttää, sillä hiekanjyvät kuluttavat korkolappuja.

Naisten korkokengät useista eri kuvakulmista, kengissä näkyy uudet korkolaput

Korkolapullisilla kengillä kannattaa pyrkiä välttämään soralla ja mukulakiveyksellä kävelemistä. Huolimatta näistä vinkeistä, korkolaput pitää ennemmin tai myöhemmin vaihdattaa suutarilla. Pikasuutari tekee korkolappujen vaihtamisen käsityönä nopeasti mikäli muita tilauksia ei ole sillä hetkellä työstettävänä. Joskus laadukkaiden korkokenkien korkolaput kannattaa jo ennen käyttöönottoa vaihtaa suutarilla uusiin, sillä tehdasvalmisteiset korkolaput eivät välttämättä ole parhaat mahdolliset. Suutarilla uusiksi korkolapuiksi kannattaa pyytää sellaisia korkolappuja, jotka ovat joustavat. Mikäli kengät on tarkoitettu liukkaille keleille tai vaikkapa tanssilattioille, kumiset ja joustavat korkolaput lisäävät pitoa. Tehdasvalmisteiset kun ovat yleensä kovasta muovista valmistettuja.

Korkolaput pitää vaihtaa jo ennen kuin ne ovat kuluneet pois, sillä kengän korko-osaa ei kannata kuluttaa. Kuluneen koron korjaaminen on huomattavasti hankalampaa, ellei peräti mahdotonta mikäli käytössä on erikoinen korko. Jalkinekorjaamo tai suutari perii korkolappujen vaihtamisesta kymmenestä 20 euroon. Kengät voi saada takaisin samana päivänä. Korkolappujen lisäksi kengän kuluviin osiin kuuluvat kengännauhat ja vetoketjut, joten mikäli ne ovat huonossa jamassa, nekin voi korjauttaa suutarilla.

Korkolappujen vaihtamisen hetki on tullut viimeistään siinä vaiheessa kun korkolappu on kulunut melkein kokonaan ja korko uhkaa paljastua. Osa suutareista suosittelee korkolappujen vaihtamista jo siinä vaiheessa kun lapusta on kulunut puolet pois.

Tietoa julkaisusta

Jalkineet.netin Pete julkaisi tämän artikkelin 13.09.2010. Juttu liittyy tavalla tai toisella aiheiseen tai aiheisiin . Klikkaamalla aiheen nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset. Juttua muokattiin 13.09.2010 kello 16:04.

Kommentoi juttua
Mistä tässä on kyse?
Jalkineet.net on blogi kengistä ja jalkineista. Blogissa julkaistaan satunnaista löpinää näistä asioista.