Jalkineet.net

Kävellen elämään -tempauksen tekijän kenkäkommentteja

Marraskuun alussa Nuorgamin korkeudelta Suomen etelää kohti lähtenyt Tomi Hautamäki kertoo minkälaisia jalkineita hän on ottanut käyttöönsä tuhannen kilometrin pituiselle kävelyreissulle. Kävellen elämään -tempauksen loppusuoralla oleva mies on kuukauden pituisen uurastuksen aikana ehtinyt jo Saloon asti. Tavoitteena on päästä Hankoon. Hän on talsinut matkaansa lenkkareilla ja varannut märkiä päiviä varten vedenkestävät kengät. Kenkäkommentit hän antoi hieman ennen matkalle lähtemistä.

Sininen tausta, jossa lumihiutaleita oikeassa laidassa.

Oletko miettinyt etukäteen ”kenkästrategiaa”, eli oletko ajatellut kävellä koko matkan samoilla kengillä vai onko vaihtojalkineita matkassa?

Kyllähän tuota on tullut mietittyä. Mulla on nyt käytössä Asicsin Gel Alphat, kävelyyn tarkoitetut lenkkarit, jotka tuntuvat olevan ainoat jalkaan sopivat kaupan hyllyltä valmiina löytyvistä kengistä leveän lestinsä ansiosta.

Ongelmana mulla on ollut ns. lättäjalat, eli suurin piirtein kaikissa kengissä on liian kapea lesti, joka aiheuttaa rakkoja todella nopeasti. Noita on tarkoitus ottaa kahdet–kolmet parit matkaan ja pärjätä niillä mahdollisimman pitkälle käyttämällä niin sanottuja sadesuojaimia kenkien päällä.

Aiotko varautua kehnoihin keleihin käyttämällä eräjalkineita tai kumisaappaita?

Toki kaikista märimpiä päiviä varten täytyy olla jotkin hieman vedenpitävämmät kengät. Ne on tarkoitus hankkia tässä ihan lähiaikoina jotta saadaan ne sisäänajettua. Kumisaappailla hajoaa jalat alta aikayksikön kenkien raskauden ja jalkojen hikoilun vuoksi, joten jos sellainen päivä sattuu, että kaikki kengät onnistun kastelemaan läpimäräksi, jää matka siltä päivältä siihen.

Tietoa julkaisusta

Jalkineet.netin Pete julkaisi tämän artikkelin 19.12.2010. Juttu liittyy tavalla tai toisella aiheiseen tai aiheisiin , . Klikkaamalla aiheen nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset. Juttua muokattiin 11.07.2020 kello 23:11.

Kommentoi juttua
Mistä tässä on kyse?
Jalkineet.net on blogi kengistä ja jalkineista. Blogissa julkaistaan satunnaista löpinää näistä asioista.