Jalkineet.net

Jalkineiden ostaminen netistä — siinä on oma riskinsä

Jokainen tarvitsee silloin tällöin uusia kenkiä. Monilla onkin komerossaan monia erilaisia pareja kenkiä moniin eri tarkoituksiin. Lenkkareita käytetään joko tavallisessa arkipäivän tallauksessa, salilla, lenkillä tai vaikka koiraa ulkoiluttaessa. Korkokengät ovat juhlia ja töissä käymistä varten ja puvunkengät sen sijaan puetaan päälle, kun on tarve näyttää tyylikkäältä ja siistiltä. Sandaalit ovat mahtavat rannalle ja kesäkelille, kun taas talvisaappaita tarvitaan kylmien ja lumisten talvipäivien varalta.

Uusia kenkiä pitää itse kunkin ostaa tilanteeseen kuin tilanteeseen. Voit joko käydä ostamassa kenkiä suoraan kaupasta tai tilata niitä netistä. Yleensä asioiden tekeminen netin kautta onkin paljon helpompaa, mutta tiesitkö, että jalkineiden ostamisessa netistä on myös omia riskejään?

Ota huomioon nämä riskit, kun ostat kenkiä netistä

Yleensä netissä toimiminen on paljon helpompaa kuin kauppaan lähteminen. Monet ostavat esimerkiksi vaatteet, pelit, lelut, elektroniikan ja kirjat netistä. Jopa kodinkoneita voi tilata netistä suoraan omalle kotiovelle. Nykyään ei ole tarve edes lähteä enää oikealle kasinolle, sillä pelejä voi pelata netissä — voit jopa osaa bussiliput ja junaliput netistä.

Mutta kun harkitset kenkien ostamista netin kautta, sinun kannattaa ottaa huomioon seuraavat asiat.

Koko ei välttämättä ole sopiva

Jotta kengät tuntuisivat jalassa mukavalta ja jotta niillä kehtaa kävellä tuntitolkulla, kenkien pitää sopia omaan jalkaan kuin nakutettu. Vaikka tiedätkin oman jalan koon, niin kaikki kengät eivät välttämättä oikeassa koossakaan sovi täydellisesti. Kengissä on nimittäin eroja paljon riippuen suunnittelusta ja mallista. Jos esimerkiksi koko 38 sopii sinulle lenkkareissa, se ei ehkä olekaan sopiva koko korkokengissä tai puvunkengissä.

Kenkiä pitäisi aina pystyä kokeilemaan jalkaan ennen kuin ne ostaa. Jos ostat kengät netistä, niin varmista aina, että sinulla on palautusoikeus. Näin voit palauttaa ja vaihtaa kengät tarvittaessa, jos koko ei olekaan sinulle sopiva.

Väri saattaa poiketa kuvissa nähdyistä väreistä

Harmillinen fakta on se, että netistä ostetut tuotteet eivät aina ole oikean värisiä enää siinä vaiheessa, kun se saapuvat postilaatikkoon. Väreissä nimittäin saattaa olla pieniä eroja verrattuna siihen, minkälaiselta väri näytti verkkokaupan kuvassa.

Mustissa tai valkoisissa kengissä ero ei tietenkään ole mikään kovin suuri, mutta jos etsit itsellesi värikkäämpiä kenkiä, niin voi olla hyvä idea käydä kokeilemassa kenkiä jalkaan oikeassa kaupassa.

Materiaalia ei pääse kokeilemaan

Netissä näet kuvat kengistä ja voit lukea siitä, mistä materiaalista kengät on tehty. Et kuitenkaan pääse kokeilemaan sitä omaan jalkaasi ja miettimään, että onko kyseinen materiaali juuri sinulle sopiva. Tämä voi osoittautua ongelmaksi etenkin lenkkareissa, nimittäin materiaaleja on erilaisia aina joustavista ja hengittävistä joustamattomaan ja kovaan materiaaliin.

Kokeile ensin kaupassa, osta sitten netistä

Se on totta, että netistä tilatessa voit saada edullisempia hintoja. Kannattaa siis kokeilla ensin haluamaasi kenkää kaupassa ja tilata se sitten netistä. Esimerkiksi Nike valmistaa laadukkaita kenkiä, joita pääsee kokeilemaan monissa kaupoissa ja joita voi tilata netin kautta helposti.

Yhteenveto

Nykyään kaikki asiat tehdään netissä. Kaikki aina shoppailusta laskujen maksamiseen tehdään nykyään netissä. On kuitenkin olemassa monia asioita, joita kannattaa tehdä ennemmin itse fyysisesti kuin netin kautta. Esimerkiksi kenkiä kannattaa ostaa ennemmin oikeasta kaupasta, sillä pääset kokeilemaan kenkiä jalkaan ja vertailemaan monia kenkiä samaan aikaan.

Jos kuitenkin ostat kengät netistä, niin varmista, että sinulla on palautusoikeus. Näin voit kokeilla kenkiä jalkaasi ja palauttaa tai vaihtaa ne uusiin tarvittaessa.

Tietoa julkaisusta

Jalkineet.netin Pete julkaisi tämän artikkelin 15.04.2019. Juttu liittyy tavalla tai toisella aiheiseen tai aiheisiin . Klikkaamalla aiheen nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset. Juttua muokattiin 17.04.2021 kello 22:10.

Kommentoi juttua
Mistä tässä on kyse?
Jalkineet.net on blogi kengistä ja jalkineista. Blogissa julkaistaan satunnaista löpinää näistä asioista.