Jalkineet.net

Goottikengät

Goottikengillä tarkoitetaan sellaisia jalkineita, jotka ovat joko miehille tai naisille valmistettuja ulkonäöltään gootahtavia kenkiä. Goottikengillä ei siis tarkoiteta mitään tiettyä jalkinetyyppiä, vaan kengät voivat olla platformit, maiharimalliset, ballerinat, sandaalit tai lenkkarimaiset. Goottikenkien kuluttajia ovat usein juuri goottihenkiset ihmiset, rokkarit, metallistit ja punkkarit. Usein tyypillisissä kenkäliikkeissä ei juurikaan myydä goottikenkiä, mutta onneksi etenkin ulkomaiset nettikaupat sisältävät valtavan monipuolisia goottikenkien valikoimia.

Lähikuva kengännauhasta

Tunnettuja goottikenkien valmistajia ovat Funtasma, Leather Heaven, Dr. Martens, Duane Peters, Grinders, Gripfast, Anarchic, Underground, Iron Fist, Tony Mora, Invader, Demonia, New Rock, Converse, Ben Sherman, T.U.K., Punkrose, Lucky 13, Draven Streetwear, Vans, Pleaser, Vision Street Wear, Mary Jane ja Cupcake Cult. Suomalainen goottiyhteisö Gootti.net sisältää foorumin, jossa käydään kenkien osalta keskustelua miesten goottikengistä ja goottien kengistä yleisellä tasolla. Foorumilla on esitetty useita mielipiteitä, joiden mukaan ainakin Demonian kenkien laatu on heikko niiden hintaan nähden.

Useimmin goottikengät ovat kankaisia, nahkaisia tai kumisia. Kenkien mallit vaihtelevat valmistajan mukaan huomattavasti. Esimerkiksi slip-on-kenkiä valmistaa Vans, Punkrose, Converse ja T.U.K. Mary Jane puolestaan valmistaa useita tasapohjaisia, korottomiakin kenkiä. Erikoisimpia goottikenkiä ovat platformit, jotka ovat erittäin korkeakorkoisia “tolppasaappaita”. Invader valmistaa useita maihinnousujalkineiden goottiversioita, kuten jopa 20-reikäisiä ja lähes polvikorkuisia maihareita.

Tietoa julkaisusta

Jalkineet.netin Pete julkaisi tämän artikkelin 08.09.2010. Juttu liittyy tavalla tai toisella aiheiseen tai aiheisiin . Klikkaamalla aiheen nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset. Juttua muokattiin 10.09.2010 kello 11:11.

Kommentoi juttua
Mistä tässä on kyse?
Jalkineet.net on blogi kengistä ja jalkineista. Blogissa julkaistaan satunnaista löpinää näistä asioista.