Jalkineet.net

Olet tällä hetkellä Jalkineet.net-blogin sivulla 2 / 8. Blogin etusivulla listataan kaikkein uusimmat kirjoitukset.

Kenkiä netistä

Kenkien ostaminen on hauskaa puuhaa ja uusien löytäminen on kuin aarteiden etsimistä. Nykyään Internetin aikakaudella netistä on tullut yhä merkittävämpi osa kenkäostoksia, mutta se on myös samalla hieman kaksiteräinen miekka. Vaikka houkute ulkomaisten kenkien ostamiseen on korkea, kannattaa hieman olla varuillaan siinä mitä ostaa.

Kenkien kuivaaminen

Suomessa kuivat, kauniit kesäsäät ovat harvinaista herkkua, sillä tässä maassa on kostea- ja kylmätalvinen ilmasto. Suomessa on vuositasolla noin 180 päivää, jolloin sataa vettä edes vähän. Lisäksi syksyt ovat kosteita ja keväät suoranaisesti märkiä. Maamme geologinen sijainti tuo selkeät erot eri vuodenaikoihin, ja selkeät haasteet jalkineiden pysymiselle kuivina. Tässä pari perusniksiä, joilla kengät pystyy kuivaamaan kotikonstein.

Jalalla koreasti

Jalalla koreasti laittaminen on vanha sanonta, jota on käytetty iät ja ajat, kun on haluttu ilmaista kiertoteitse tanssahtelusta ja ”fiineistä manöövereistä” vaikkapa latotansseissa. Tansseissa käyminen on vanhan kansan hupia, olkoonkin niin, että myös eräät nykynuorison edustajat ovat löytäneet suomalaisen tanssilavatunnelman huuman. Kengän kannat eivät kuitenkaan kopsa niin monilukuisina kuin aikaisemmin eikä tanssilavojakaan näy joka saarelmassa, notkossa. Se voi selittyä sillä, että netticasino on vienyt pelaajat paremmille maille kokemaan voittamisen huumaa.

Areni-1-kenkä

Suomessa vielä melko harva tietää huikeasta historiallisesti merkittävästi kenkälöydöstä, joka sattui jo muutamia vuosia sitten, vuonna 2008. Tuolloin Armeniasta löydettiin 5500 vuotta vanha nahkakenkä. Se on ikäisekseen erinomaisessa kunnossa. Päällisin puolin kenkä ei vaikuta tuhansia vuosia vanhalta, mutta toisaalta se ei myöskään muistuta lainkaan nykypäivän jalkineita muuten kuin pääpiirteittäin muotonsa takia. Oljella vuorattu nahkamokkasiini sai nimekseen Areni-1-kenkä.

Monot

Monot, eli hiihtojalkineet, ovat esimerkiksi suksiin kiinnitettäviä erikoisjalkineita. Täällä Suomessa, talviurheilun luvatussa maassa, on monoja moniin eri tarkoituksiin ja tarpeisiin. Monojen uutta sukupolvea edustaa Pilot-siteellä kiinnitettävä malli, jossa pohjissa on yksi tai kaksi kiinnitysrautaa. Nykypäivän monot poikkeavat merkittävästi takavuosien hiihtomonoista, sillä nykypäivänä ymmärretään lestin, vuorauksen, lumisuojuksen ja nilkan tukemisen tärkeys.

Mistä tässä on kyse?
Jalkineet.net on blogi kengistä ja jalkineista. Blogissa julkaistaan satunnaista löpinää näistä asioista.